Zamana ve kullanıma bağlı olarak yaşlanan binalarda sorunlar da artar. Sadece bina olarak da düşünmemek lazım eğer binanız bir sitenin içerisinde ise o sitenin ortak alanları da zaman içerisinde sorunlar yaratır (yüzme havuzları, süs havuzları, yürüme yolları, tesisler, peyzaj alanları gibi) ve sorunları da gidermek epey maliyetli işlerdir.
Yaşlanmadan dolayı bina içerisindeki tamir tadilat veya yenileme işleri arızalar meydana geldikçe derhal yapılması istenir. Çünkü müdahale edilmez ise o binalarda yaşanmaz örneğin: elektrik, su, doğalgaz tesisatları bunların bağlı olduğu kazanlar, hidroforlar, elektrik panoları gibi makine ve teçhizatların bozuk olduğu binalarda ne kadar yaşanır. Birde bu arızalarda üst üste geldi mi orada oturanların vay haline. Bu durumu biraz hafifletmenin bir yolu zaman içerisinde binaların bakımını periyodik düzen de yaptığımızda oluşacak hasarı erken tespit ederiz büyümeden ve başka bir cihazı da bozmadan müdahale edip daha düşük maliyetler ile sorunu çözmüş oluruz. Esas ortak alanlardaki tadilat ve yenileme masraflar ı daha büyük sorun yaratıyor. İnsanlar yaşadıkları binalardaki sorunları çözmekten bulundukları sitenin ortak alanlarına ve sosyal donatılarının sorunlarını görmüyorlar veya önemsemiyorlar.
Ancak bu sorunlarda çözülmediğinde dışarıdan sitenin sanki terk edilmiş gibi görünmesine sebep olur. Mesela kurumuş ağaçlar, sararmış çimler, yeşillenmiş havuzlar veya süs havuzları, bakımsızlıktan harap durumdaki tesisler o sitenin emlak değerini düşürür. Anlaşılıyor ki yapılması gereken iyi bir yönetim şekli ve yöneticiler sayesinde sitenin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını zamanında ve düzenli olarak yapılması gerekiyor. Böylelikle tüm işlere hem vakit ayırırsınız hem de maliyetler yükselmeden müdahale etmiş olursunuz.
Sitelerde denetçi sorunu!